Aktuálně

15.07.2018 08:00

Po deseti letech basování a zpívání se Pedro rozhodl dobasovat a dozpívat, děvčata a chlapci. Mějte se zatím hezky.

3.06.2018

Pokud tedy v sobotu proběhl poslední letošní koncert, nemohl být lahůdkovější. Ještě jednou díky všem Sokolům z Březnice za skvěle připravenou a zorganizovanou akci, libový zvuk, pivo, atmosféru a vůbec. Dík, děvčata a chlapci!

13.05.2018

Za sebe musím říct, že tohle byl náš nejlepší koncert. Nevím, jak se to mohlo stát, ale stalo se. Kujeme vám všem, kdo jste přišli.

08.05.2018

Tak poslouchejte, děvčata a chlapci. Pokud nepočítáme živé cédo, trvalo dlouhatánské čtyři roky, než se nám podařilo sesmolit materiál, muziku a dostatečně mazané texty na cédo nejnovější, nemluvě o realizaci nahrávky. A vězte, že ze všech nahrávek, tahle nás stála nejvíc práce, mozku, nervů a vůbec všeho. No a tento pátek bude tohle v potu tváře vydřené kolečko se vší parádou pokřtěno ve zlínském Bamboo klubu. Kmotrem se stane pan Bronislav Bránik Neradil z kapely Sandok Tofu a vy byste si to rozhodně neměli nechat ujít, páč to kolečko hezky vypadá a hezky i hraje a všichni, kteří ho doposavád slyšeli, říkali že je dobré. A křtěný kousek zdarma čeká na jednoho z vás! V pátek náklus, v devět to vypukne a vezměte si něco pěkného na sebe, hoho! 

06.05.2018

Hraní v klubu Statek Jirky "Ryby" Tibitanzla opět lahůdkové! První místo v kategorii nejpříjemnější akce roku je zjevně obsazeno, ho ho. A v pátek v Bamboo teda ten křest, no jo, děvčata a chlapci.

28.04.2018

Cd je hotovo! Brand new cédéčko Kula Pikle "POLETUCHY" je na světě! Je na něm třináct nových věcí, má mazaný obal a vzniklo v ultimátní produkci Radomíra Staňka ze zlínského AudioStar studia. Malá ochutnávka ZDE, a kdo chce, nosíme po kapsách na koncertech, za kilo nebo dva panáky Bukaniéra je vaše? děvčata a chlapci, hoho!

24.02.2018

Ahoj, děvčata a chlapci, práce na novém cd Kulí Piklí "Poletuchy" se přesouvají do letos, ale už to skoro je, Radomír míchá, poslední předělávky se předělávají, pracuje se i na obale, který bude tentokrát obzvlášť mazaný, papírový a hezky barevný. Na cédu bude 13 věcí, z nichž některé už znáte z koncertů a jiné zcela nové, co sami ještě ani neumíme prezentovat naživo, hoho!

 

18.11.2017

Tak máme zřejmě letos odehráno, děvčata a chlapci. Vyhráno a sehráno, a to všechno potvrzeno Bamboo akcí s vydařenou návštěvou, skvělou atmosférou a výborným zvukem. No a my se můžem vrhnout do dokončování naší mazané nahrávky (s novým pracovním názvem "Dovrkáno") snad to opravdu stihneme do Vánoc, a poté nás čeká Pedrem vyžádaný lehký odpočinek, blíže časově neohraničený, ale nevztahující se na případné koncerty, takže o nic nepřijdete, děti moje. 

 

09.09.2017

Divočina na druhou tenhleten dvojdup. Jedna akce lepší než druhá, Vsetín nebo Kokory, dosaďte si dle libosti, únava nesmírná. Pojídání pštrosů a klokanů, Qotsa na nepříjemných frekvencích, Gorilas a retro plakáty, pot a pivo, řev až do selhání hlasivek zakončeno letos možná dost možná.. Díky děvčatům za doprovod, oběma Petrům, hlavně tomu jednomu, a Kubovi. Buďte dobří, děvčata a chapci.

 

20.08.2017

Horní Bečva ve znamení mokra v botách, výpadku proudu při zvukovce, lezavého chladu a utrženého šroubu od zámku popruhu na baskytaře. Ale také výborného zvuku, skvělého výkonu a fanoušků s velkým F. Dík, chlapi vám oběma.

 

14.08.2017

Po prázdninové odmlce, vyplněné dovolenými, brigádami a vedlejšími činnostmi, se Kula Pikle vracejí k aktivnímu muzicírování a nějakému tomu koncertování, ano ano, děvčata a chlapci. A pokud se nám zadaří, do konce roku bude hotovo i nové cd "17", teda mělo by, když se má jmenovat "17", že ano.

 

18.06.2017

Veselý den nám otcům! Páteční koncert v Bamboo spolu s kapelou Sandok Tofu našeho kamarída Bránika byl překvapivě hojně navštívený a překvapivě kladně přijímaný a následně hodnocený. Dostavila se spousta starých i nových přátel, a osvedčila se spousta změn ve vybavení a pódiové prezentaci, ke kterým jsme tento rok přistoupili, hoho! No, kdo by tomu nerozuměl, Palé a Pedro mají nové aparáty a druhý jmenovaný už nebude mezi písničkama tak žvanit. Kujeme Bránilovi a Bulovi a Vladanovi a samozřejmě Filipu Fenečkovi! A najmě pak vám, děvčata a chlapci, kteří jste přišli. Víme svoje.

 

11.06.2017

Parádní kroměřížské hraní, lidi, fakt. Se vším všudy, Selátkem, pivínkem, parádním stříbrným logem kapely za zády, tanečky, zpívačky i skok z pódia. Pro mne osobně nejlépe vyvedený koncert v letošním roce. A ještě jednou všechno nejlepší!!

 

03.05.2017

Hektické dvoudenní dvoukoncertní turnéčko začalo v Brně na cyklistických čarodějnicích (už potřetí) rozdivočenou velkoakcí s letošním návštěvnickým rekordem kolem 200 lidí a skončilo na sluncem prozářené Velíkové na uzavřenější a mnohem méně okázalé, ale o to příjemnější a domáčtější maloakci v režii našeho roztomilého kamarída Erika Zajíčka, za zvukařské asistence našeho znejmilejšího zvučíře Petra Vítka, hoho. Díky všem.

 

04.03.2017

Na Statku Jirky Ryby Tibitanzla v Hradci nad Svitavou je stejně nejlíp. Ani nevím, co k tomu napsat. Už třetí rok pro téměř nezměněné publikum (tentokrát zřejmě nejpočetnější), třetí rok to nejskvělejší jídlo a pití, třetí rok to nelegračnější a nejzajímavější povídání, třetí rok to nejpříjemnější lidské a domácké prostředí, třetí rok a všechno stále nejlepší. Jiří, ještě jednou. Děkujeme.

No, a v pátek se fičí do Slavičína za Františkem do studia, děvčata a chlapci..

 

21.02.2017

Téměř celý poslední koncert je díky kamarádu Petru Vidlařovi ku shlédnutí na jůtůbčku, kamarádi, takže obrázek o tom, jak povedená akce to byla, si můžete tentokrát udělat i sami, hoho! Sukces ohromný, najmě díky podpoře Adamovy roztančené rodiny a přátel a příbuzných všeho druhu. Kujeme, lidi.

 

28.01.2017

První koncert v novém roce bývá v našem případě vždycky nečekaně dobrý a ten poslední nebyl vyjímkou. Křest ohněm prodělal náš milý nový piánobušič Adam, a dlužno podotknout že více než mazaně, děvčata a chlapci. Jen tak dál, hoho, řeklo prasátko. Skoukněte malý nový úlovek od kamerníka Petra Vidlaře.

 

28.12.2016

Tak letošní koncertní sezóna byla završena v lehce nezdařeném duchu na Kotárfestu ve Slavičíně. Radeček ze své poslední akce na poslední chvíli vycouval a zbytku kapely se tentokrát silou trojmužnou nepodařilo koncert se ctí zvládnout. Ale legrace i tak, děvčata a chlapci. Hezký nový rok!

 

18.12.2016

Parádní koncert v parádním brněnském klubu Živo u Palečka! Předposlední akce ve staré sestavě, nejalternativnější tohoto roku v nejalternativnějším klubu tohoto roku s nejalternativnějšími návštěvníky, nejalternativnějším nazvučením a nejalternativnějším playlistem. Jaktože to vždycky tak rychle uteče, takové tyhlety nejlepší kousky?

 

16.12.2016

Po velkém hledání, trápení a čtyřech zkouškách jsme konečně našli náhradu za odcházejícího pianistu Radečka, děvčata a chlapci. Od nového roku se čtvrtým právoplatným hrajícím členem Kula Pikle stane klavírobij Adam Strojil z Napajedel, vítej nám. Bude legrace.

 

05.11.2016

Nikdo nečekal tak skvělou a akorátně navštívenou akci! Letošní zřejmě poslední hraní v Bamboo, to jest dokonale znějící a hrající Pikle s hostujícím a stále tím nejlepším možným čtvrtým článkem skupiny - Radečkem. Ještě jednou poděkování všem zapojeným, kamarádům z Loco Poco za úžasně šmrncovní set, Fillovi za zázemí a zvuk, půlce Reggay za návštěvu a podpůrku, všem nezlomným přívržencům, kteří vědí své o tom, co za co stojí, zdravotnické bandě najmě nejvíc, ho ho, takhle to má vypadat, děvčata a chlapci. Jste to úplně nejlepší, co si v dnešní hloupé a líné době může kapela našeho ražení, úrovně a zaměření vůbec přát. A samozřejmě zdar, Jar a díky Any S.  

  

4.11.2016

Po dvou skvělých zkouškách s výborným člověkem, kytaristou a zpěvákem zlínské kapely Suk Volok Lukášem Seďou, se tento po dlouhém a obtížném rozhodování rozhodl do Kula Pikle nepřistoupit. Velká škoda a velké smutnění, vypadalo to, že by se naše muzika mohla rozvinout překvapivě výborným a trošku jiným a zajímavým směrem, no mělo to našlápnuto, jenomže ovšem. Luke, děkujeme moc ti. 

 

25.10.2016

Víkendový, překvapivě velmi pracovní a dost zabíračkový, ale dooost povedený pobyt ve slavičínském nahrávacím studiu u Františka Šebáka je za námi. Z devíti songů rozpracovaných v R Audio studiu u Radomíra bylo šest základů rytmiky použito a znovu nahrány kytary, další tři polotovárky byly nahrány živě dohromady úplně znovu, další brand new tři přidáme příští sekvenci a jako bonus bude přihozena jedna písnička z prvního DemoCd 2012. Pokud všechno poklape, na vánoce by mohlo být vymalováno, děvčata a chlapci.

 

02.10.2016

Páteční hraní na Noci vědců ve Zlíně ve znamení poklidu a krásného počasí a vlažného zájmu našeho vlažného Zlína odměněno naším vlažným koncertem buhehehee.

 

19.09.2016

Včera jsme se vrátili z druhého kapelového soustředění v Okrouhlici, děvčata a chlapci. Největším pozitivem je odehraný neplánovaný koncert na soukromé akci v klubu Oko v Havlíčkově Brodě, a zjištění, že Pedro už může bez větších obtíží (pouze s menšími obtížemi) fungovat a zpívat. Dalšími pozitivy jsou dvě nové písničky a ujasnění čtyř starších, výborné plzeňské, medovina a tlačenky v okrouhlické hospodě Na staré poště, denní a večerní sezení a debaty s Michalem Ambrožem tamtéž i doma, povalování se v peleších do půl dvanácté dopoledne, legrační sezení a fotografování s Davidem Kollerem a nejpříjemnější pozitivum - jeden večer a jednu noc trvající účast našeho odcházejícího klavírobijce Radečka. Ach ty!   

 

03.09.2016

Velká omluva míří i do Vsetína a Kokor, zdravotní situace stran Pedrova chřtánu se zatím nelepší. Padají další dvě akce.

 

25.08.2016

A aby toho nebylo málo, rušení koncertů pokračuje, na Fryštáckém malém světě letos Kula Pikle neuvidíte, zpívák stále není dostatečně v pořádku. Strašně nás to mrzí.

 

21.08.2016

Po zralé úvaze jsme se rozhodli ukončit práci ve studiu R Audio u Radomíska Staňka a získaný materiál se dokončí a případně předělá opět ve Slavičínském studiu UnArt, a to tak, že v říjnu. Důvodem je především podle nás až příliš dokonalá vizáž nových písniček, v tom dobrém i tom špatném smyslu, nejasnosti ohledně Radečkovy klávesové účasti na nahrávce a prostě máme pocit, že takhle vychytaně ve skutečnosti kapela nezní, a taky že nový materiál není dostatečně nosný a připravený a tak vůbec. Radomírovi strašně moc děkujeme a uvidíme, jak to dopadne.

 

08.08.2016

Ahoj, děvčata a chlapci. Pedro se nám právě teď vrátil z víkendové hospitalizace v kroměřížské nemocnici, kde mu byl odstraněn olbřímí absces z pravé krční mandle, (včetně mandle), pročež samozřejmě muselo být zrušeno hraní na Pařížském létě v areálu DTJ Květná, za což se zpětně moc omlouváme všem, kterým z toho vznikla jakákoli potíž či újma. Doufáme, že do hraní ve Fryštáku, které mělo být, a snad i bude, pro jednu čtvrtinu kapely splněným snem, (viz vztah Pedro a Zuby Nehty) se vše zahojí, přebolí, vzpamatuje, a tak dále, že ano.

 

03.08.2016

Nový zářez v sekci video, ano. Ve Zlínském Nočníku bez basy, zato se dvěma pianisty. Malinko selhala nahrávací technika, malinko nakreslený, měl by následovat malinký rozhovor.

 

24.07.2016

Otrokovice a letní slavnosti za námi. Osvědčili jsme se jako správná podpora hvězd vyšší svítivosti, co je máte tak rádi, no jo. Ho ho.

 

26.06.2016

Čerstvější hodnocení jsme tu ještě neměli. Napajedla rulez, děvčata a chlapci. Největší akce letošního roku, co se týče návštěvnosti možná největší akce v Kulí historii vůbec. Děkujeme, a to tak že moc. 

 

23.06.2016

Druhý letošní průchozí koncert na náměstí Míru ve Zlíně, neboli Evropský svátek hudby, proběhl za zvukové režie Petra Vítka stejně jako předešlé sobotní "Jestřábení", chili spokojenost a vydařenost zaručena, děvčata a chlapci.

 

19.06.2016

Je za námi úžasně domácká akce s ohněm a skvělými lidi v úžasném prostředí. Jestřábí kandiduje na nejpříjemnější hraní letošního roku, hoho. 

 

06.06.2016

Neděle nás zaskočila nečekaně skvěle vyvedenou a nečekaně hojně navštívenou akci Náměstí 2016 na otrokovickém náměstí Třetího Května, díky lidé.

 

05.06.2016

U Radomíra v jeho útulném R Audio jsme nakonec roztočili celých devět písniček a další čtyři ještě budou následovat. Sami jsme zvědaví, co nám vyroste, děvčata a chlapci.

 

01.06.2016

Hezký Den dětí vinšujeme, a vězte, že v sobotu proběhne první pracovní nahrávací sekvence v R Audio studiu u Radomíra ve Zlíně. V plánu je rozpracování tří až čtyř brand new nových šlágrů, a uvidíme. Znovu také proběhly diskuse ohledně klipu "Tereza". Nu, zřejmě se posečká, co nám vyleze z nahrávek a další dění se tomu přizpůsobí, děvčata a chlapci. A v neděli hraní v Otrokůvkách.

 

15.05.2016

Komornější akce ve zlínském Bamboo je za námi a teď pro zbytek května chviličku oraz a studio, ho ho.

 

09.05.2016

Plánované letní natáčení nového cd se odsouvá na zimu, děvčata a chlapci, a namísto toho se pouštíme do realizování našeho prvního videoklipu. Vybrána byla Tereza, s tím, že muziku i znovu nahrajeme, páč s původní verzí z roku 12 jsme pramálo spokojeni. Takže ještě v květnu vyrážíme do našeho drahého slavičínského studia za našim drahým Františkem Šebákem, zde bude spáchána rytmika, a pak dojde k přesunu za našim drahým Radomírem Staňkem a u něj dojde k dokopání kytar a piána. Zpěvy opět Slavičín, mix tu i onde, mastering opět Praha. A pak už svépomocné klipové točky. Držte pěsti.

 

 

02.05.2016

Druhý ročník "Čarodějek na kole" v Brně se vyvedl neskutečným způsobem a protože jsme tentokrát zapomněli na závěrečné děkovné finále, je tady výpis toho nejlepšího, aspoň dle mého. Zvuk na pódiu - zvuk ven (a pak že to nejde), D.U.B., se supermužem Pavlem, nově se zpěvankou a foukací sekcí, sprcha pozitivní neublbané energie, ze které čerpám ještě teď, počasí na objednávku, skoro dokonalé, náš postrádaný a nacházený stmelovací element Honza G. R. a lidi lidi a lidi, letos nejvíc a zjevně nejlepších co město Brno má. O závěrečné spanilé jízdě nocí ani nemluvě, ho ho. Tohle nám všem celé vyšlo, úplně jako té služce.

 

 

Kontakt

kula pikle Zlín - MALENOVICE +420777559033 simunekmichael@seznam.cz